پلی آمین ها مولکول هایی کوچک با وزن مولکولی کم میباشند. آمین هایی آلیفاتیک با بار مثبت هستند که به طور وسیعی در ارگانیسمهای زنده یافت میشوند. پلیآمینها در همهی بخشهای سلول گیاهی از جمله هسته یافت میشوند بنابراین این ترکیبات در گیاهان طیف وسیعی از فرآیندهای بیولوژیکی را در بر میگیرند که شامل تقسیم سلولی، رشد، تمایز، پیری، جنینزایی سوماتیک، تشکیل ریشه و اندام هوایی، تکامل گرده، گلدهی، رسیدگی میوه و پاسخ به تنشهای محیطی میباشد. این ترکیبات ضروری سلولهای گیاهی همانند فیتوهورمونها تنظیم موثر پروسههای حیاتی مختلف گیاه را از جمله همانند سازی، رونویسی، تثبیت غشا و تعدیل فعالیت آنزیمی تحت شرایط تنش و نرمال انجام میدهند. این ترکیبات باعث افزایش سنتز پروتئین، RNAو DNA میشوند. غلظت پلی آمینها در گیاه حدود -105–-109 M)) میباشد که نسبت به غلظت فیتوهورمونها (-107–-1013 M) بسیار زیاد است. غلظت کل پلیآمینها و نسبت آنها به یکدیگر وابسته به گونه گیاهی، اندام و بافت و همچنین مرحله نموی گیاه میباشد.
شکلهای عمده و مهم پلی آمینها شامل پوتریسین، اسپرمیدین و اسپرمین میباشند. در سلولهای یوکاریوتی پلی آمینها از اسید آمینههای L- آرژینین و L – متیونین به وسیله یکسری از واکنشهای وابسته به هم سنتز میشوند. آرژینین و اورنیتین به عنوان پیشسازهای پلیآمینها محسوب میشوند. اورنیتین توسط آنزیم آرژیناز از اسیدآمینه آرژینین سنتز میشود. آنزیم اورنیتیندکربوکسیلاز بطور مستقیم با دکربوکسیله کردن اورنیتین تولید پوتریسین می نماید. مسیر دیگر بیوسنتزی پوتریسین از آرژینیندکربوکسیلاز میباشد که شامل تولید ترکیب حدواسط آگماتین میباشد و به دنبال آن با تاثیر آنزیمهای آگماتین ایمینو هیدرولاز و N-کرباموئیل پوتریسین آمیدوهیدرولاز پوتریسین تولید میشود. البته در باکتریها علاوه بر این مسیر تولیدی، پوتریسین میتواند به صورت مستقیم از فعالیت آنزیم آگماتیناز نیز تولید شود. در حیوانات و قارچها پوتریسین ابتدا از طریق فعالیت ODC سنتز میشود در حالی که در گیاهان و باکتریها مسیر عمده تولید پلیآمینها مسیر ADC میباشد.
گروه های آمینو پروپیل به وسیله ترکیب s-آدنوزیل متیونین به پوترسین - پوترسین دی هیدرو کلرایداضافه شده و تولید اسپرمیدین مینمایند و به دنبال آن آنزیم اسپرمین سنتاز نیز تولید اسپرمین - اسپرمین هیدرات مینماید.
بیوسنتز پلی آمینها و اتیلن یک پیشساز مشترک به نام s-آدنوزیل متیونین دارند. بسیاری از شواهد نشان میدهد که هم پلیآمینها و هم اتیلن میتوانند هر دو اثر بازدارنده در سنتز یکدیگر داشته باشند
کاداورین یک دیآمینی میباشد که نسبت به پلی آمینهای دیگر کمتر شناخته شده است و بطور معمول در لگومها یافت میشود این دیآمین بطور مستقیم از لیزین دکربوکسیلاز سنتز میشود. آنزیم لیزین دکربوکسیلاز بطور عمده در کلروپلاست قرار گرفته است.